Yeni nesil bataryalar da görünen kronik batarya şişmesinin çözümü nedir? İlk olarak cihazın doğru şekilde şarj edilmesi oldukça önemlidir. Aynı zamanda telefonlarda bulunan özelliklerden şarkı manuel olarak kesme aktif hale getirilmelidir. Bazı cihazlar %80 veya %85 dolduğunda şarj otomatik şekilde durur ve bir süre sonra devam eder. Dolayısıyla hızlı şarj etmek yerine manuel olarak şarjı kesmek doğru olacaktır. Bu bataryanın şişmemesi için etkili bir çözümdür.
Batarya şiştikten sonra yapılacak tek işlem bataryanın değişmesidir. Ancak bataryanın şişmesini önlemek için en etkili yöntemlerden biri akıllı şarj özelliğini aktif hale getirmektir. Bunun haricinde batarya şişmesine çözüm bulunmuyor. Batarya şişmesi mekanik bir problem olabilir. Dolayısıyla bataryanın kendisinde bir sorun olabilir. Özellikle kalitesiz veya yan sanayi bataryalar kısa sürede şişebilir. Eğer cihazınızın bataryasında şişme varsa vakit kaybetmeden değiştirilmesi öneriliyor.
Şişen Bir Batarya Eski Haline Döner Mi?
Şişen bir batarya eski haline döner mi? Açıkçası şişen bir batarya eski haline dönmez. Yapılması gereken batarya değişimidir. Arızalı pil çıkarılarak yerine orijinal pil takılır. Özellikle batarya şişmesi sorunu yaşamamak için orijinal batarya taktırılması gerekiyor.
Bataryalar güneşte kaldığında veya şarjda uzun süre kaldığında şişer. Buna çözüm olarak yeni nesil cihazlarda şarj olduktan sonra cihaz ile şarj bağlantısının kopması avantaj sağlıyor. Fakat telefonun bataryasını güneşe maruz bırakmak şişmesine neden olabilir. Eğer telefonunuz çok ısınıyorsa kapatarak soğumasını beklemelisiniz.
Batarya Şişmesi Tehlikeli Mi?
Şişen bataryanın değişikliği önemli bir husustur. Peki, batarya şişmesi tehlikeli mi? Bu soruya cevap olarak kısaca “evet” diyebiliriz. Çünkü şişen bir batarya cihazın kasasına hasar verir. Özellikle cihazın ekranını çatlatabilir. Şişmiş bir batarya da cihaz daha çok ısınır. Eğer arıza giderilmez ise cihazda patlama veya yanma gibi sorunlar meydana gelebilir.
Batarya Neden Şişer?
Batarya şişmesinin pek çok nedeni vardır. Özellikle kalitesiz batarya kullanmak, telefon şarjdayken elektriğin kesilmesi, powerbank kullanımı, cep telefonunuzun süre şarjda bırakmak ve gece şarja takıp sabah almak bataryanın şişmesine etkendir. Makalemizde yer verdiğimiz konu Batarya şişmesinin çözümü nedir?