Teknodam

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Mobil
  4. »
  5. Cep Telefonun İşlemcisini Nasıl Öğrenirim?

Cep Telefonun İşlemcisini Nasıl Öğrenirim?

admin admin -
48 0

Telefonunuzun işlemcisini öğrenme için akıllı telefon seçerken, kamera özellikleri, bellek veya tasarım kadar işlemci de önemlidir. İşlemci cep telefonunun beyni olduğu için cep telefonunun performansını doğrudan etkiler. İndirilen uygulamaların telefonunuzla uyumlu olup olmadığını da belirler. Kısacası telefonunuzun işlemcisinin işleyişini öğrenerek, cihazınızın ihtiyaçlarınızı karşılayıp karşılamadığını anlayacaksınız. Bu yüzden telefonun işlemcisi öğrenme sayesinde telefonunuzla ilgili bilgileri öğrenebilirsiniz. ARM64, ARM ve x86 mimarisi işlemcileri genellikle Android cihazlarda kullanılır.

Telefon İşlemcisi Nasıl Öğrenilir?

Android ve iOS telefonların işlemcisini öğrenme işlemi maalesef Ayarlar bölümünden hafıza veya RAM ile ilgili bilgiler gibi kolay kolay yapılamıyor. Farklı uygulamalar, iOS ve Android telefon işlemcileri için öğrenme yöntemlerini kullanır. Telefonunuzun donanımı, telefonunuzun işlemci bilgileri ve telefonunuzun işlemci güç durumu hakkında bilgi sahibi olmanız için popüler uygulamalar bulunmaktadır.

Droid Hardware Info Uygulamasıyla Telefon İşlemci Öğrenme

Droid Hardware Info, akıllı telefonunuz hakkında işlemcisi, hızı, çekirdek sayısı, RAM’i, pil ömrü ve daha fazlası dahil olmak üzere çok sayıda teknik ayrıntı sağlar. – ve isterseniz PDF formatında da raporlar. Telefon işlemciler hakkında bilgi öğrenmek için en popüler uygulamalardan biridir. Uygulamayı kurmadan önce gerekli izinleri vermelisiniz. Toplanan teknik veriler, uygulama açıldığında “Cihaz”, “Sistem” ve “Bellek” başlıkları altında listelenecektir.

CPU-Z Uygulamasıyla Telefon Telefon İşlemci Öğrenme

Akıllı telefonunuzun teknik özellikleri hakkında bilmeniz gereken her şeyi size öğretecek bir başka uygulama da CPU-Z’dir. Droid Hardware Info’dan daha kullanıcı dostu bir arayüze sahip bir uygulama, işlemci hakkında bilgi edinmek için en iyi bilinen araçlardan biri olan CPU-Z’dir. Türkçe dili, Droid Hardware Info’nuna göre bir seçenek değildir. CPU-Z’yi çalıştırmak herhangi bir izin gerektirmez. Otomatik olarak açılan CPU-Z programının menüsünde gördüğünüz ilk seçenek “SOC” sekmesidir; daha sonra işlemci hakkındaki tüm bilgiler görüntülenecektir.

Telefon İşlemci Hızı Kaç Olmalı?

İşlemcinin birden fazla çekirdeği olduğunda CPU frekansı düşük olsa da, daha hızlı işlem için veriler çekirdekler arasında bölünebilir. Tüm işlemci çekirdek yapıları eşit ise, yüksek çalışma frekansları veya yüksek frekans çekirdek sayılarına sahip işlemciler öne çıkıyor. Bu nedenle, işlemciyi değerlendirirken, işlemci sayısını dikkate alınması önemlidir.

İlgili Yazılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir